Kysymyksiä rippikoulusta

Tiedote rippikoululaisille (päivitetty 7.5)

Kesän rippikoulut (päiväripari, reipas ripari ja rento ripari) voidaan pitää alkuperäisen suunnitelman mukaan. Viron ripari on siirretty elokuun alkuun (2.-9.8). Kaikkien ryhmien konfirmaatiot pidetään elokuussa seuraavasti: 9.8 päiväripari ja rentoripari, 16.8 reipas ripari ja 23.8 Viron ripari. Tilkkutäkkimessu on peruttu. Vanhempia pyydetään tarkistamaan Riparipassin merkinnät ja ilmoittamaan ne oman rippikoulun opettajalle. Puuttuvia merkintöjä messupassiin saat katsomalla Yle-areenasta Jumalanpalveluksen, josta voit tehdä arvioinnin messupassiin kuten normaalista paikanpäällä tapahtuvasta messusta. Pyydä sivulle vanhempasi allekirjoitus. Mene osoitteeseen areena.yle.fi ja kirjoita hakukenttään Jumalanpalvelus, näin löydät katsottavissa olevat Jumalanpalvelukset helpoiten. Voit myös katsoa seurakunnan omia jumalanpalveluksia seurakunnan facebook-sivulta sekä seurakunnan youtube-kanavalta.

Kaikille rippikoululaisille on lähetetty sähköpostitse kirje (6.5.2020)

Kuka voi tulla rippikouluun?

Rippikouluun tullaan yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta. Rippikouluun voit tulla myös vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Voiko rippikoulun käydä muualla kuin omassa seurakunnassa?

Voi, halutessasi voit käydä rippikoulusi myös toisen luterilaisen seurakunnan tai kristillisen järjestön tai yhdistyksen (esim. Lähetysseuran, Herättäjä-yhdistyksen tai Rauhanyhdistyksen) järjestämässä rippikoulussa. Ota tällöin yhteyttä myös oman seurakunnan rippikoulupappiin saadaksesi Riparipassisi ja ohjeet sen täyttämiseksi.

Miten ja milloin voin ilmoittautua?

Saat syksyllä kirjeen, jossa sinut kutsutaan seuraavan vuoden riparien infotilaisuuksiin. Tilaisuudet pidetään peräkkäisinä päivinä Viinijärvellä, Liperissä ja Ylämyllyllä. Voit vanhempiesi kanssa valita minkä tahansa tilaisuuden. Siellä saat tietoa tulevista rippikouluista ja ilmoittautumislomakkeen. Jos et pääse tulemaan mihinkään infoon, voit tulostaa ilmoittautumislomakkeen seurakunnan nettisivuilta ensimmäisen infon jälkeen.

Pääsenkö samaan ryhmään kavereitten kanssa?

Ilmoittautumislomakkeessa voit perustella toiveitasi ja voit nimetä muutaman ystävän, joiden kanssa toivot pääseväsi samaan rippikouluun. Toiveesi otetaan ryhmäjaoissa mahdollisuuksien mukaan huomioon.

Mistä saan tiedon, mihin rippikouluun minut on valittu?

Kaikille ajoissa rippikouluun ilmoittautuneille lähetetään kirje, josta rippikouluryhmäsi selviää.

Mitä jos en ilmoittaudu ajoissa?

Myöhässä ilmoittautuneet pääsevät niihin ryhmiin, missä vielä on tilaa. Suosituimmat leirit täyttyvät yleensä heti.

Missä leirit pidetään?

Pääosa seurakuntamme rippikouluista pidetään Kuoringan leirikeskuksessa, päiväkoulu Ylämyllyn seurakuntatalossa. Yksi rippikouluryhmä pidetään muualla, esim. Kuusamossa tai Lapissa.

Mitä rippikoulun käyminen maksaa?

Päiväkoulu maksaa 30€, Kuoringan leirit 90€ ja muualla pidettävä leiri 200€. Rippikoulumaksu sisältää ruokailut ja leirien täysihoidon ja oppimateriaalit (jokainen saa mm. oman Raamatun). Lasku lähetetään kotiin vähän ennen rippikoulun leiri- tai päiväkoulujaksoa. Jos perheessäsi on työttömyyttä tai muista syistä johtuvia taloudellisia ongelmia, voivat vanhempasi ottaa yhteyttä seurakunnan talouspäällikköön ja anoa joko osittaista tai täyttä vapautusta rippikoulumaksusta.

Keneltä voin kysyä, jos minulle tulee mieleen muita rippikouluun liittyviä kysymyksiä?

Kaikkiin mahdollisiin tiedusteluihin ja epäselvyyksiin vastaavat mielellään Tiina-pappi p. 040 588 9491 ja Taru nuorisotyönohjaaja p. 0400 188 812.