Tiedote rippikoululaisille (päivitetty 7.5) 

Kesän rippikoulut (päiväripari, reipas ripari ja rento ripari) voidaan pitää alkuperäisen suunnitelman mukaan. Viron ripari on siirretty elokuun alkuun (2.-9.8). Kaikkien ryhmien konfirmaatiot pidetään elokuussa seuraavasti: 9.8 päiväripari ja rentoripari, 16.8 reipas ripari ja 23.8 Viron ripari. Tilkkutäkkimessu on peruttu. Vanhempia pyydetään tarkistamaan Riparipassin merkinnät ja ilmoittamaan ne oman rippikoulun opettajalle. Puuttuvia merkintöjä messupassiin saat katsomalla Yle-areenasta Jumalanpalveluksen, josta voit tehdä arvioinnin messupassiin kuten normaalista paikanpäällä tapahtuvasta messusta. Pyydä sivulle vanhempasi allekirjoitus. Mene osoitteeseen areena.yle.fi ja kirjoita hakukenttään Jumalanpalvelus, näin löydät katsottavissa olevat Jumalanpalvelukset helpoiten. Voit myös katsoa seurakunnan omia jumalanpalveluksia seurakunnan facebook-sivulta sekä seurakunnan youtube-kanavalta. 

Kaikille rippikoululaisille on lähetetty sähköpostitse kirje (6.5.2020) 

 

Rippikoulu

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu kutsuu sinua sinä vuonna kun täytät 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös vuotta aiemmin tai myöhemmin. Rippikoulussa perehdyt tarkemmin uskoon, johon sinut on kastettu ja voit elää sitä todeksi yhdessä muiden nuorten kanssa.

Rippikouluun voit tulla myös vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Rippikoulun käytyäsi voit osallistua konfirmaatioon, joka antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

Rippikoulun käyneiden nuorten kokemuksia (mm. videoita ja kuvia) löydät ripari.fi-sivustolta.

Rippikouluun liittyvistä asioista voit kysyä meiltä

Tiina p. 040 588 9491 ja

Taru p. 0400 188812

Nuotiolla
Kuoringan ranta
Nuorisotyönohjaaja

Rippikoulu- ja nuorisotyö, isoskoulutus