Apua ja tukea elämän eri vaiheille

Meille jokaiselle voi tulla elämässä aikoja, joilloin tarvitsemme apua ja tukea. Diakonian tehtävänä on auttaa. Kun haluat keskustella, miettiä elämäntilannettasi tai etsiä ratkaisuja arjen ongelmiin, voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään. Pyrimme helpottamaan kuormittavasta elämäntilanteesta selviämistä; esim. keskustelemalla luottamuksellisesti vastaanotolla tai kotikäynnillä, tarvittaessa osana ammatillista auttamisverkostoa. Huomioimme elämäntilanteeseen liittyviä tekijöitä kokonaisvaltaisesti. Diakoniassa ei kysytä kirkon jäsenyyttä, vaan avun tarvetta. Apua voi hakea kaikenikäiset. Järjestämme vertaistukiryhmätoimintaa ja kuljemme mukana hengellisenä matkakumppanina.

Diakoniatyö on rinnalla kulkemista.

Voit ottaa yhteyttä:

Päihderiippuvuuksiin ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa

diakonissa Minna Turunen p. 040 522 2291 tai minna.turunen@evl.fi

Perheisiin ja työikäisiin liittyvissä asioissa

diakoni Jonna Saarinen p. 040 565 8230 tai jonna.saarinen@evl.fi

Virkavapaalla 29.4.2022 asti.

V.S. Diakoniatyöntekijä Outi Vihervuori p. 040 565 8230 tai outi.vihervuori@evl.fi

Vanhustyöhön ja diakonian vapaaehtoistoimintaan liittyvissä asioissa

diakoni Tuija Rissanen p. 0400 188 813 tai tuija.rissanen@evl.fi

Diakoniapappi

pastori Riitta Mäntylä p.040 575 8013 tai riitta.mantyla@evl.fi

Kotikäynti

Kotikäynneillä kohdataan erityisesti niitä ihmisiä jotka eivät pääse tulemaan vastaanotolle tai heille on luontevampaa kohdata työntekijä kotona.

Elämässä voi tulla eteen sellaista, mitä ei ole osannut odottaa. Keskusteluapu voi ollayksi keino helpottaa esim. yksinäisyyttä, ihmissuhde ristiriitoja tai näköalattomuutta.

Diakoniapäivystykset

Tulethan päivystykseen terveenä. Päivystykset ovat helpottuneen koronatilanteen myötä sisätiloissa. Muistetaan turvavälit.

Liperin seurakunnan diakoniapäivystys on taajamissa kerran kuukaudessa.
Näissä päivystyksissä jaetaan ainoastaan kuivaelintarvikkeita ja mahdollisesti pakasteruokaa.
Muissa taloudellista avustamista koskevissa asioissa varaa aika diakoniatyöntekijältä.

Talousneuvonta ja taloudellinen avustaminen

Diakoniatyön taloudellinen apu on aina harkinnanvaraista ja kertaluontoista.

Avustamisen edellytyksenä on vakituinen osoite Liperin kunnan alueella ja henkilökohtainen tapaaminen diakoniatyöntekijän kanssa.
Vastaanotolle on otettava mukaan tositteet tuloista, menoista ja mahdollisesta toimeentulotukipäätöksestä.

Diakoniatyöntekijä arvioi asiakkaan tilanteen tapauskohtaisesti ja päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä.
Taloudellisella avulla on tarkoitus helpottaa akuuttia taloudellista tilannetta.

Varaa aika työntekijältä:

Liperin alueella: diakoni Tuija Rissanen p. 0400 188 813

Viinijärven alueella: v.s. diakoniatyöntekijä Outi Vihervuori p. 040 565 8230

Ylämyllyn alueella: diakonissa Minna Turunen p. 040 522 2291

DIAKONIAPÄIVYSTYKSET SYKSY 2021

DIAKONIAPÄIVYSTYKSIIN EI TARVITSE VARATA AIKAA.

Päivystysajat SYKSY 2021

Liperi: kuukauden ensimmäinen tiistai klo 11-12, os. Pappilantie 1

7.9., 5.10., 2.11., 7.12.

Viinijärvi: kuukauden kolmas tiistai klo 10-11, os. Kauppatie 4

24.8., 21.9., 19.10., 16.11., 14.12.

Ylämylly: kuukauden viimeinen tiistai klo 14-15, os. Katajapolku 1

31.8., 28.9., 26.10., 30.11., 21.12.