Apua ja tukea elämän eri vaiheille

Korona epidemian ja hallituksen linjauksen mukaan pyrimme välttämään fyysisiä kontakteja. Meille voit soittaa ja varata ajan puhelinkeskusteluun. Jos sinulla ei ole puheaikaa, voit soittaa "hälyn" niin soitamme sinulle takaisin. Yhteyttä voit ottaa myös sähköpostin tai sosiaalisenmedian välityksellä.

Ollaan toinen toistemme tukena tänä poikkeuksellisena aikana!

Meille jokaiselle voi tulla elämässä aikoja, joilloin tarvitsemme apua ja tukea. Diakonian tehtävänä on auttaa. Kun haluat keskustella, miettiä elämäntilannettasi tai etsiä ratkaisuja arjen ongelmiin, voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään. Pyrimme helpottamaan kuormittavasta elämäntilanteesta selviämistä; esim. keskustelemalla luottamuksellisesti vastaanotolla tai kotikäynnillä, tarvittaessa osana ammatillista auttamisverkostoa. Huomioimme elämäntilanteeseen liittyviä tekijöitä kokonaisvaltaisesti. Diakoniassa ei kysytä kirkon jäsenyyttä, vaan avun tarvetta. Apua voi hakea kaikenikäiset. Järjestämme vertaistukiryhmätoimintaa ja kuljemme mukana hengellisenä matkakumppanina. Diakoniatyö on rinnalla kulkemista.

Voit ottaa yhteyttä:

Päihderiippuvuuksiin ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa

diakonissa Minna Turunen p. 040 522 2291 tai minna.turunen@evl.fi

Perheisiin ja työikäisiin liittyvissä asioissa

diakoni Jonna Saarinen p. 040 565 8230 tai jonna.saarinen@evl.fi

Vanhustyöhön ja diakonian vapaaehtoistoimintaan liittyvissä asioissa

diakoni Tuija Rissanen p. 0400 188 813 tai tuija.rissanen@evl.fi

Diakoniapappi

pastori Riitta Mäntylä p.040 575 8013 tai riitta.mantyla@evl.fi

Kotikäynti

Kotikäynneillä kohdataan erityisesti niitä ihmisiä jotka eivät pääse tulemaan vastaanotolle tai heille on luontevampaa kohdata työntekijä kotona.

Elämässä voi tulla eteen sellaista, mitä ei ole osannut odottaa. Keskusteluapu voi ollayksi keino helpottaa esim. yksinäisyyttä, ihmissuhde ristiriitoja tai näköalattomuutta.

Diakoniapäivystykset

Korona epidemian takia diakoniapäivystykset on ajanvarauksella. Varaa aika oman taajamasi diakoniatyöntekijältä.

Liperin seurakunnan diakoniapäivystys on taajamissa kerran kuukaudessa.
Näissä päivystyksissä jaetaan ainoastaan kuivaelintarvikkeita.
Muissa taloudellista avustamista koskevissa asioissa varaa aika diakoniatyöntekijältä.

Talousneuvonta ja taloudellinen avustaminen

Korona tilanteen ja hallituksen antamien suosituksien mukaan pyrimme välttämään fyysisiä kontakteja. Soita ja kerro tilanteesi. Mietimme yhdessä miten voisimme auttaa sinua tässä poikkeustilanteessa.

Diakoniatyön taloudellinen apu on aina harkinnanvaraista ja kertaluontoista.

Avustamisen edellytyksenä on vakituinen osoite Liperin kunnan alueella ja henkilökohtainen tapaaminen diakoniatyöntekijän kanssa.
Vastaanotolle on otettava mukaan tositteet tuloista, menoista ja mahdollisesta toimeentulotukipäätöksestä.

Diakoniatyöntekijä arvioi asiakkaan tilanteen tapauskohtaisesti ja päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä.
Taloudellisella avulla on tarkoitus helpottaa akuuttia taloudellista tilannetta.

Varaa aika työntekijältä:

Liperin alueella: diakoni Tuija Rissanen p. 0400 188 813

Viinijärven alueella: diakoni Jonna Saarinen p. 040 565 8230

Ylämyllyn alueella: diakonissa Minna Turunen p. 040 522 2291

Päivystysajat Kevät 2020

PÄIVYSTYKSET MUUTTUVAT. VOIT VARATA AJAN PÄIVYSTYKSEEN RUOKAKASSIN HAKEMISTA VARTEN.

RUOKAKASSIT JAETAAN OVEN RAOSTA. VARAA AIKA OMAN TAAJAMASI TYÖNTEKIJÄLTÄ.

Liperi: kuukauden ensimmäinen tiistai klo 10:00 - 13:00 ( 7.4, 5.5, 2.6, / os. Pappilantie 1.)

TUIJA RISSANEN P. 0400- 188813

Viinijärvi: kuukauden kolmas torstai klo 10.00-13.00 (23.4, 14.5, 18.6, /os. Kauppatie 4.)

JONNA SAARINEN P. 040- 5658230

Ylämylly: kuukauden viimeinen tiistai klo 10:00-13:00 (31.3, 28.4, 26.5, 30.6,/os. Katajapolku 1.)

MINNA TURUNEN P. 040- 5222291